02 ABR 2023

SETMANA SANTA 2023

  • Diumenge de Rams. Jesús entra a Jerusalem a cavall d’un ase i és aclamat per la gent que l’acompanya. Nosaltres també ho fem, ben conscients que aquest Jesús que acla-
    mem amb els nostres rams serà condemnat a mort per la seva fidelitat al camí d’amor de Déu. Per això, la nostra aclamació és una afirmació de fidelitat a aquest camí seu.


  • Dilluns, Dimarts i Dimecres Sant. Tres dies d’espera, de preparació, de refermament en el nostre desig de seguir Jesús. Bo serà, en aquests dies, participar en la celebració de la Penitència, per arribar reconciliats a la Pasqua.


  • Dijous Sant. Aquesta tarda comencem ja el Tridu Pasqual celebrant l’Eucaristia, que és com una anticipació del que viurem en aquests dies propers. Jesús ens deixa el pa i el vi que seran la seva presència per sempre enmig de la comunitat i, alhora, amb el rentament dels peus ens convida a viure amb una entrega als altres semblant a la que ell ha viscut.


  • Divendres Sant. Jesús mor a la creu. Nosaltres, avui, corpresos i agraïts, ens reunim per commemorar la seva passió, per omplir-nos de la gràcia que brolla d’aquesta creu i per demanar que aquesta gràcia ompli el món sencer. Contemplant-lo a ell, manifestem la nostra fe i la nostra esperança en el Déu que hem conegut en Jesús i que és sempre font de vida inesgotable.


  • Dissabte Sant. Avui és el dia del silenci, el dia per estar prop del sepulcre de Jesús compartint el dolor i, alhora, la confiança. Com Maria, la seva mare, i com totes aquelles dones que el van acompanyar al llarg de la seva vida.


  • Nit de Pasqua. «Aquesta és la nit en què Crist, trencant els lligams de la mort, ha pujat victoriós dels inferns», cantem en el pregó de Pasqua. Aquesta nit, la més gran de l’any, els cristians ens reunim per celebrar que Jesús ens ha obert les portes de la vida per sempre. I, amb tot el goig, refermem els compromisos del nostre baptisme i ens alimentem del pa de l’Eucaristia per compartir, a través d’una manera de viure renovada, l’amor més ple i més joiós. Al·leluia!