08
ABR
2020

Tridu PasqualEn cada Eucaristia que celebram, som convidats pel sacerdot a proclamar el misteri de la fe: 'Anunciem la vostra mort, confessem la vostra resurrecció, esperem el vostre retorn Senyor Jesús'. Aquí queda condensat tot el que celebram aquestos dies del Tridu Pasqual i que són el nucli de la nostra fe i de tot l'any litúrgic.

Ara viurem els dies sants en què contemplarem el Misteri Pasqual de la passió, la mort i la resurrecció de Jesucrist. Dies en què veurem mols de contrastos. Jesús en l'Últim Sopar amb els seus deixebles on institueix l'Eucaristia, el regal més gran que tenim els cristians, el seu propi Cos i la seua pròpia Sang vessada a favor nostre, menjar que ens enforteix i beguda que ens purifica. Contemplarem Jesús ajusticiat, mort en la Creu davant la gent, davant la seua Mare, donada a tota l'Església. El dissabte sant estarem en el gran silenci, on 'dorm el gran rei' en paraules d'una antiga homilia del segle II. Finalment, la gran nit de vigília on repassam tota la història de la salvació, cantam i proclamam per tota la terra que Crist ha ressuscitat, que ha vençutel mal, el pecat i la mort. Alegrem-nos-en!!

També la nostra vida ens porta per moments de creu, de solitud, de malaltia, de silenci, de foscor. Però el gran consol que hem de tenir els cristians és que tot això no té ni molt menys l'última paraula, sinó que el gran consol que tenim és que al final Déu vencerà, la vida guanyará sobre la mort, la llum sobre les tenebres, la gràcia sobre el pecat. Realment Crist ha ressuscitat. Al·leluia!!

Bona Pasqua!

Molts anys i bons!!


Página web desarrollada con el sistema de Ecclesiared