17
DIC
2017

Ja som a Nadal!A l'inici de la festa del naixement de Jesús, comences els dies on la nostra humanitat adquireix una dimensió més elevada. Fa ja unes jornades que ens felicitem, ens saludam d'una manera distinta i observam un rostre més alegre en la gent que ens trobam. I és una sintonia de germanor la que es respira per carrers i llocs on passam. El Nadal desperta els millors sentiments que tenim els humans. 

Són diversos els actes de solidaritat que hem vist i en els que hem participat. Ens hem emocionat escoltant les nadales interpretades pels més petits. Ens hem recordat de persones que viuen fora d'aqui i amb les quals hem parlat uns minuts o els hem escrit. En definitiva hem notat que l'ambient ens ha canviat. I això, per què? Alguns diuen que odien els nadals i s'excusen en la hipocresia de les persones que aparenten ser bones i no ho són tant, però el que realment importa és descobrir personalment la raó que motiva el canvi de les persones per Nadal.

Els cristians, des de la fe i l'esperança, oferim al món el misteri de Déu fet home. Un misteri, perquè no sabem massa bé com explicar que Déu hagi volgut fer-se un de nosaltres. No sabem com entendre l'acció de Déu en la història de la humanitat. Però podem oferir a Jesús, Maria i Josep per a la seua contemplació. Una mirada al pessebre per adonar-nos de la senzillesa d'una realitat que ens desborda. Jesús neix a Betlem i en el seu semblant contemplam el rostre de Déu que ens estima i ens convida a estimar. Descobrir el Nadal, és descobrir la raó per estimar. I, per això, les persones tenim motius per canviar en Nadal. Llàstima que s'esvaeïxi massa ràpid el sentiment nadalenc i no per deixar de cantar nadales o menjar més amb família i amics sinó per continuar amb la raó d'estimar present en l'ambient cada dia de l'any.

Que les festes de Nadal ens estimulin a no oblidar la important tasca que tenim com a responsabilitat els cristians en el segle XXI. Que la benedicció de Déu en el seu fill Jesucrist ens ajudi a construir en el món espais per fer-lo present. Molts anys i bons!


Página web desarrollada con el sistema de Ecclesiared